Deti

Týždeň chutných prednášok v Poluse

Týždeň chutných prednášok v Poluse

Spájajú sa vám prednášky s nudnou atmosférou školského vyučovania? To ste ešte nezažili tie polusácke! Nenechajte si ujsť týždeň prednášok, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky. V Polus City Center od 18. septembra štartuje tradičný Festival jedla pre detské brušká.

Hoci je festival najmä o varení pre najmenších, na svoje si prídu nielen mamičky a oteckovia, ale všetci priaznivci zdravej stravy, ktorí neradi robia kompromisy medzi tým, čo im chutí a tým, čo odporúčajú výživoví špecialisti. Načerpajte desiatky inšpirácií do studenej aj teplej kuchyne, tipy na raňajky, desiatu do školy, rodinný obed či slávnostné príležitosti. Zoznámte sa s novými ingredienciami, trendami v oblasti gastronómie, posvieťte si na mýty, ktoré sa točia okolo jedál a oddeľte ich od faktov. To všetko pod taktovkou lektorov z Radosti variť – populárnej školy varenia v Poluse.

Od pondelka až do nedele čaká návštevníkov festivalu séria podnetných prednášok, ktoré nielen fundovane, ale aj zážitkovo vyplnia biele miesta vedomostí o tom, čo si pýtajú detské, no i tie dospelácke  brušká. Jedlo ako liek aj jedlo ako pôžitok bude predmetom lekcií, vďaka ktorým si rozšírite obzory a vpustíte do hrncov svieži vietor nových nápadov.

Festival vyvrcholí veľkým finále v nedeľu 24. septembra popoludní v Rotunde Polus City Center, kde sa predstaví Vojta Artz so svojou kuchárskou šou a skvelú náladu navodí moderátorka Zuzka Vačková.

Súčasťou festivalu budú aj súťaže o hodnotné ceny, preto nezabudnite sledovať novinky na webovej stránke Polusu www.retail.immofinanz.com/sk/polus-city-center, staňte sa fanúšikom facebookovej fanpage www.facebook.com/poluscitycenter alebo sa informujte osobne pri infopulte Polusu o možnostiach zapojiť sa a vyhrať.

A na čo všetko sa môžete v rámci pestrého programu Festivalu jedla pre detské brušká tešiť?

 

18.9. Pondelok
11.00 – 14.00 Zdravé cestovinky – Adelka Dubnická
Workshop pre malých i veľkých spojený s ochutnávkou. Adelka bude pripravovať cestoviny v zdravšej verzii, deti sa môžu pozerať, niečo sami vyskúšať a po dovarení ochutnávať.
Ochutnávka: 13.00
Vstup voľný

17.00 – 18.00 Rýchlo a zdravo / prednáška – Janka Trebulová
Nové a hlavne zaujímavé podanie varenia so súčasnou zmenou postoja k sebe samej, predstavenie menej známych surovín, s ktorými môžeme obohatiť aj stravu pre deti, individuálne konzultácie týkajúce sa výživy a možnosť zmerania množstva svalov, tukov, metabolický vek, vnútrobrušný tuk a bazálny metabolizmus.
Vstup voľný

 

19.9. Utorok
11.00 – 14.00 Vege desiata pre deti – Marek Mráz
Workshop spojený s ochutnávkou. Marek bude s interaktívnym zapojením detí pripravovať vegetariánske „street food burgre“.  Deti budú súťažiť a spoznávať zeleninu, rozprávať sa o význame konzumácie zeleniny a ovocia.
Ochutnávka: 13.00
Vstup voľný 

18.00 – 21.00  Ako vybrať tie najlepšie suroviny pre vaše dieťa /prednáška – Silvia Horecká
Príprava domácich jedál z vhodných druhov múk.
Rastlinné mlieka: Majú význam v detskej výžive?
Koľko cukru dopriať deťom a v akej forme?
Koľko vlákniny a celozrnných výrobkov je vhodné zaradiť do detskej stravy?
Kazeín a lepok nie sú spoločenským problémom.
Stravovanie pri potravinových alergiách a intolerancii na laktózu.
Diskusia
Je potrebné sa registrovať

 

20.9. Streda
18.00 – 20.00 – RAW FOOD / prednáška – Zuzana Frešo
Prednáška a workshop spojený s ochutnávkou. Dozviete sa všetko o RAW strave a ako ju správne a chutne pripravovať.
Je potrebné  sa registrovať

 

21.9. Štvrtok
11.00 – 13.00 Mňamky pre najmenších Janka Trebulová
Kurz pre maminky, ktoré na kurz môžu zobrať aj deťúrence.
Je potrebné sa registrovať 

17.00 – 19.00 NESLADÍM / prednáška – Angelika Kutišová,  Vladimíra Olle
Cukor ako droga. Odolať sladkému už nebude vecou úpornej sebadisciplíny a ovládania sa, ale pôjde o prirodzené rozhodnutie, že „skrátka nechcem“. A ako to aplikovať na dieťa?
Je potrebné sa registrovať

 

22.9. Piatok
16.00 – 19.00 – Martina Grňová
Stretnutie so známou kuchárkou a výherkyňou súťaže Masterchief. Môžete sa prizerať, ako sa zvŕta v kuchyni pri príprave zdravších jedál a samozrejme, nebude chýbať ochutnávka.
Vstup voľný

 

23.9. Sobota
11.00 – 13.00  Grécka kuchyňa – Denisa Vinczeová
Príprava fajných gréckych pokrmov, do ktorej sa môžu zapájať dospelí aj deti. Spojené s ochutnávkou.
Ochutnávka: 12.30
Je potrebné sa registrovať

 

24.9. Nedeľa
11.00 – 14.00  Škola varenia v POLUSE – Deň otvorených dverí
Janka Kováčová pripraví „zdravšie muffiny“  a deti si ich môžu ozdobiť
Rony Póda – food carving. Rony naučí vyrezávať do ovocia a zeleniny veľkých i malých.
Je potrebné sa registrovať

 

 

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top