Recepty od Rebeky

Chystáte Vianočnú, či Silvestrovskú párty? Lámete si hlavu nad občerstvením? Sviatočné pochúťky bývajú často náročné na strávenie. Napriek tomu sa však nemusíte vôbec obmedzovať. Bloggerka Rebeka z Fresshion pre vás pripravila päť rýchlych receptov, ktorými prekvapíte, a zároveň nasýtite vašich hostí, pretože sú chutné, ľahké a jedinečné.

Vianočný parfait s tvarohovým krémom a ovocím

Potrebujeme:

–          250 g jemného tvarohu

–          Cornies s ľanovým semienkom rozdrvené na malé kúsky

–          kôru a šťavu z 1/2 citróna

–          2x vanilkový cukor

–          ovocie (podľa výberu)

Postup:

Tvaroh zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou a kôrou. Nachystáme si poháre a na ich dno uložíme asi centimetrovú vrstvu rozdrvených Cornies. Na ne príde vrstva tvarohu, ktorú posypeme ovocím a celý proces vrstvenia opakujeme, kým nenaplníme celý pohár. Na vrch naaranžujeme zvyšné ovocie, necháme pár hodín vychladiť a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Bohaté Toasty s avokádovou nátierkou

Potrebujeme:

–          1x zrelé avokádo

–          trochu citrónovej šťavy

–          štipku soli a čierneho korenia

–          chrumkavé Racio toasty

–          zväzok reďkoviek

–          pár cherry paradajok

–          pár koliesok uhorky

–          hrsť rukoly (alebo iného šalátu)

–          jedno vajce

–          olivový olej na pokvapkanie

Postup:

Ošúpeme avokádo a odstránime z neho kôstku. Pár plátkov si odložíme bokom a ostatné v miske vidličkou roztlačíme. Ochutíme trochou citrónovej šťavy, korením a soľou podľa chuti. Toasty Racio rozrežeme na polovicu, natrieme nátierkou a ozdobíme zeleninou či vajíčkom. Na pár toastov dáme namiesto nátierky celé kúsky avokáda, ktoré sme si na začiatku odložili. Nakoniec dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Fantázii sa medze nekladú.

Silvestrovské chuťovky s kozím syrom

Potrebujeme:

–          200g krémového kozieho syra

–          1x balíček Raciolky syrové

–          150g drobného ovocia – ku koziemu syru sa výborne hodia maliny/černice alebo zrelé hrušky (prípadne môžeme ovocie nahradiť vlašskými orechmi)

–          trochu medu na pokvapkanie

Postup:

Z kozieho syra vytvarujeme pomocou dvoch malých lyžičiek hrudky, ktoré umiestnime na Raciolky. Na syr naaranžujeme ovocie alebo orechy, celé to pokvapkáme trochou medu a môžeme podávať!