Kuchyňa

Nové chute veľkonočných sviatkov

Počas veľkonočných sviatok, kedy si doprajeme viac jedla ako počas zvyšku roka sa snažíme pripraviť si zdravé a chutné jedlá.
Nechajte sa inšpirovať a pripravte pre svoju rodinu a hostí lahodné jedlá a syrové chuťovky. V kombinácii so zeleninou vaše telo obohatia o potrebné vitamíny, vlákninu a energiu.

 

Hravé snacky pre šibačov
Čas na prípravu: 10 min.

 

Hravé pareničky a cherry rajčiaky prekrojíme na polovice a na každú jednohubku dáme zo spodu a z vrchu rajčinu.

Hrušku umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na 8 častí, rezy potrieme limetovou šťavou aby nezhnedli, prekrojíme ešte v polovici na 75% (nie úplne) a vložíme do nej 3-4 Liptov Hravé nitky.

Na špáradlo napichneme postupne asi trojcentimetrové kúsky Liptov Hravého syrčeka a bobuľku hrozna.

Zeler rapíkatý natrháme na jednotlivé stonky, konce opatrne zarežeme, dorovnáme, umyjeme a osušíme. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s korením, troškou soli, tvarohom a pažítkou. Vložíme do zdobiča a nanesieme na lodičku zo zeleru. Na vrch položíme Liptov Hravý korbáčik.

 

Cheesecake
6 porcií, príprava 45 minút

1 lístkové cesto (zabalené do ruličky v papieri)
200 ml kyslej smotany
70 g tvarohu
200 g Liptov Bryndze
2 vajíčka
ČL kurkumy
soľ a korenie
20 g červenej papriky nakrájanej na kocky
30 g na slížiky posekanej cukiny
2 ČL rasca na posypanie

Zo smotany, tvarohu, Liptov Bryndze, vajíčka, kurkumy, soli a korenia vymixujeme hladkú hmotu. Potom do nej pridáme na maličké pásiky posekanú papriku a cukinu. Cesto rozvinieme a pokrájame na 6 kusov. Každý kúsok vložíme do jednej formičky, pretŕčajúce cesto odtrhneme. Do formičiek na cesto nalejeme pripravenú zmes, ktorú plníme asi 3 mm pod okraj a posypeme rascou. Pečieme na 200°C asi 15-20 minút.

 

Quiche so syrom Gerlach a orechmi
10 porcií, príprava 20 minút

4 plátky syra Liptov Gerlach (nadrobno pokrájané)
1 vajce
60 g nahrubo nasekaných orechov
20 g rukolových lístkov
160 ml kyslej smotany
1ČL čili pasty
cibuľa
1 strúčik cesnaku
tymián
1 lístkové cesto zvinuté na papieri
štipka muškátového kvetu
1PL oleja

Cesto rozvinieme, povykrajujeme krúžky s priemerom 10 cm a povkladáme ich do papierových formičiek. Cibuľu, cesnak a tymián krátko opečieme na oleji, osolíme a okoreníme, pridáme rukolu, smotanu, orechy a ostatné prísady. Naplníme formičky a pečieme do zlatista.

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top