Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny – ochrancovia

Flaviol

Omega-3 mastné kyseliny sú pre naše zdravie naozaj veľmi dôležité. Pomáhajú nám vo viacerých smeroch. Napríklad, aby náš metabolizmus správne fungoval, ale tiež pôsobia ako prevencia pred chorobami. Na Slovensku však ľudia omega-3 mastné kyseliny prijímajú veľmi málo. Nachádzajú sa len v určitých potravinách, ako napríklad v rybách či v repkovom oleji. A ani netušíme ako veľmi sú pre naše zdravie prospešné.  

Pravidelná konzumácia Omega-3 mastných kyselín má pozitívny vplyv na:
Správnu hladinu cholesterolupravidelné prijímanie omega 3 mastných kyselín, dokáže udržať tú správnu hladinu cholesterolu.

Zlepšenie činnosti mozguma pozitívne účinky na našu pamäť a koncentráciu. Pri učení si dokážeme viac zapamätať a lepšie sa sústrediť. Zlepšuje naše mentálne zdravie a bojuje proti depresiám a úzkosti. A tiež dokážu zamedziť vzniku demencie a Alzheimerovej choroby.

Pre zdravie nášho srdca –  znižujú riziko vzniku infarktu a napomáhajú znižovať krvný tlak.

Naše cievydokážu ovplyvniť prietok krvi v cievach a znížiť pravdepodobnosť vzniku zrazenín.

Správne fungovanie očíznižujú riziko straty zraku spôsobené žltou škvrnou alebo dokážu toto ochorenie spomaliť.

Zlepšenie našej imunitydokážu zlepšiť činnosť imunitného systému a zmierniť príznaky pri autoimunitných chorobách.

Správny priebeh tehotenstvamá pozitívny vplyv na ženu a jej plod. Znižujú riziko popôrodných depresií, predlžujú tehotenstvo. Dieťaťu napomáhajú k  lepšiemu vývoju nervovej sústavy.

Omega-3 mastné kyseliny nájdeme v niektorých potravinách, ale tiež v repkovom oleji Flaviol, a to v ideálnom pomere s Omega 6 mastnými kyselinami 1:2. Pravidelnou konzumáciou dokážeme predísť viacerým chorobám a napomáhajú nám zlepšiť činnosť našich orgánov. Stačí jedna polievková lyžica denne pre naše zdravie.
www.flaviol.sk

Flaviol