Gastro

Grilované kuracie placky s restovanými fazuľkami a jogurtovým dipom

Pri grilovaní ešte zostaneme. Aspoň pokiaľ máme zásobu výborných receptov. Tentokrát potešíme milovníkov ľahkých a rýchlych jedál. Rozpáľte gril, podávajú sa kuracie placky.

 

Počet porcií: 2

Budeme potrebovať:
500 g kuracieho mäsa
2 lyžice citrónovej kôry
2 ks chilli papričiek
1 vajce
Zelené fazuľky
Anglickú slaninu
Olej
Gazdovský biely jogurt od Hollandie
Citrónovú šťavu
Chilli
Soľ
Čierne korenie 

Postup prípravy
Kuracie mäso rozmelieme alebo rozmixujeme.

  1. Mäso zmiešame s citrónovou kôrou, na jemno nakrájanou chilli papričkou a vajcom. Osolíme a okoreníme.
  2. Zo zmesi vytvoríme placky a grilujeme z oboch strán.
  3. Fazuľky krátko zaparíme ponorením do horúcej vody a ihneď potom vložíme do ľadovej vody.
  4. Slaninu nakrájame na drobné kostičky a na panvici orestujeme. Neskôr pridáme aj fazuľky.
  5. Nakoniec pripravíme jogurtový dip. Zmiešame biely jogurt Hollandia so štipkou chilli, orestovanou slaninou a citrónovou šťavou.
    grilovane-kuracie-placky-hollandia

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/

 

Zdroj: Betty M.

 

 

 

To Top