Dulce de Leche. Takto chutí život

Kniha Dulce de Leche by sa tak dala nazvať aj štýlovou knižnou cukrárňou, ktorá ponúka odpoveď na otázku, čo so sezónnym ovocím a neskrotnými chuťami. Rozhodne sa pripravte na to, že kniha Dulce de leche vás vďaka nádherným fotografiám domácich koláčikov, tort a iných sladkých pokušení vystrelí na pomyselný Olymp gurmánskeho zážitku už od prvých strán.

Áno, toto je absolútny návod na to, ako si osladiť život. Martina Pintérová-Bezáková patrí medzi slovenské top foodblogerky. Vo svojej knihe prichádza s vyše 80 sladkými receptami.
Už len názov knihy – Dulce de leche – je prísľubom čohosi lahodného, sladkého. Slovné spojenie pochádza zo španielčiny a je to tradičná latinoamerická karamelová sladkosť. Existujú rôzne verzie, ale všeobecne ide o prísadu na ochutenie sladkostí…aby vám zákusky a tortičky doslova vybuchovali v ústach. Aby ste pociťovali pri ich jedení gurmánske vzrušenie:)

Pečenie je pre Martinu príjemnou udalosťou a koláč synonymom rodinnej pohody a šťastia. Keď si uviaže obľúbenú bodkovanú zásteru, je odrazu v inom svete, v ktorom sa jej kuchyňa stáva kráľovstvom a kde sa predstavy menia na sladké pokušenia. A tak aj vyzerajú jej výtvory – nádherné, slávnostné, lahodné a neskutočne dobré.
Vojdite do jej sladkého sveta v novinke Dulce de Leche.
Pre mlsné jazýčky ponúkame aj recept.

RECEPT – Čerešňovo-čokoládové lievance
100 g ricotty
¼ šálky mlieka
2 vaječné bielky
1 čajová lyžička mandľového extraktu
6 polievkových lyžíc špaldovej múky
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1 polievková lyžica hnedého cukru
½ šálky vykôstkovaných čerešní
¼ šálky nasekanej čokolády
štipka soli

Omáčka
1 šálka vykôstkovaných čerešní
½ šálky javorového sirupu

POSTUP: V nádobe zmiešame všetky ingrediencie. Lievance potom pečieme na miernom ohni z každej strany asi dve minúty.
Omáčku pripravíme veľmi jednoducho. Do rajnice vložíme vykôstkované čerešne a javorový sirup a varíme, kým čerešne nepustia šťavu.
Lievance zalejeme horúcou omáčkou a podávame.

80 famóznych receptov na sladké pokušenia nájdete v knihe Dulce de Leche.