Bez zmeny chute, toxických látok a ľahko umývateľné

Panvica je univerzálny kuchynský pomocník, po ktorom často siahame pri varení, pečení, smažení či grilovaní. Preto stojí za zamyslenie, z akého materiálu je vyrobená a ako reaguje s jedlom aj pri vysokých teplotách.

Veľkou prednosťou kameninových panvíc je to, že sú vyrobené z hliny, bez ťažkých kovov a syntetických polymérov. Aj pri vyššej teplote sú chemicky stabilné a do jedla sa z nich nedostávajú toxické látky. Kamenina dobre vedie teplo, negatívne neovplyvňuje chuť surovín, má tendenciu neutralizovať ich kyslosť a vyťažiť z nich ich prirodzenú sladkosť. Kameninové panvice sú aj veľmi odolné voči poškodeniu, majú vysoko nepriľnavý povrch, takže sa na nich jedlo nepripáli. Vďaka tomu sa ľahko čistia aj po príprave volského oka a grilovaní. Sú vhodné na všetky typy sporákov. Zaobstarajte si aj vy grilovaciu panvicu Orava PAN-24 FMG s priemerom 24 cm za 29,90 € a klasickú panvicu Orava PAN-20 FM s priemerom 20 cm za 27,90 €. Pri príprave jedla ich už nebudete chcieť pustiť z ruky!
www.orava.eu