Rozhovory

Z obrazoviek zmizla, ale práce má neúrekom – Katarína Brychtová

Katarína Brychtová

Akčná, veselá, plná energie sa Katarína Brychtová objavila na krste knihy tradičných receptov a prezradila čo robí, odkedy sa stratila z televíznej obrazovky. Herečka a moderátorka sa na nudu sťažovať určite nemôže a aktivity si ju vždy nájdu, alebo si nájde ona ich. Okrem množstva práce sa venuje aj malému vnukovi, vďaka ktorému si vyslúžila titul najmladšej babičky v slovenskom šoubiznise. Stala sa ňou v 48-ich rokoch vďaka dcére, ktorá sa vydala za amerického študenta medicíny.

Nedávno som čítala titulok v novinách, že Brychtová bez roboty, ale zároveň v iných novinách, že Brychtová bude mať v Bratislave, mimo kamier, vlastnú talkšou. Ako to teda je?
Koncom septembra som spustila prvú talk šou s Janom Gorduličom, mojím kolegom z Pošty pre teba, s Marcelou Molnárovou a Milanom Kňažkom ako prvými hosťami v premiérovej časti a bolo to báječné, taká „sranda“, že ani vo sne by mi to nenapadlo. V októbri máme pokračovanie (26.), čo sa veľmi teším. Milan Kňažko bol úplne fantastický. Ani neviem či je tu ešte niekto, kto dokáže byť rovnako vtipný, zábavný, inteligentný a  vydal neskutočnú energiu, ešte teraz som z neho nadšená. Na záver zaspieval šansón, no všetko tam bolo, čo malo byť.  No a na 14.11. je pripravený krst mojej knižky Moje sladké radosti, je jasné, že pôjde o koláčiky a už teraz sa na to teším.

Ako vám napadlo urobiť si talk šou?
Mne by to v živote nenapadlo, práve že som bola oslovená dievčatami, ktoré robia viacero projektov a vraj či by som neskúsila. V auguste prišli, dali sme to dokopy a v septembri sme to odštartovali. Samozrejme som sa pripravovala, snažila som sa nájsť aj styčné body medzi hosťami, aby to bolo vtipné, ale aby tam bola aj emócia. Myslím, že sa nám to spoločne podarilo. Mám šťastie, že hostí si vyberám sama.

Máte ambície preniknúť i na televízne obrazovky,  i keď po prvej relácii sa o tom hovorí asi dosť ťažko…
Týmto som sa vôbec nezaoberala, uvidíme ako sa bude tento projekt vyvíjať, čas ukáže, či budú ľudia chodiť, ale samozrejme mám aj rozrobený námet pre televíziu, takže uvidíme. Rozhodne to nie je také zlé, ako v tom titulku, pretože v článku  sa čitatelia napokon dozvedeli, že neplačem doma do perín, ale stále pracujem .

Dnes sa stretávame na krste knihy 77 tradičných receptov Silvie Pilkovej, takže ste prišli omrknúť konkurenciu?
My nie sme konkurentky, ale kolegyne z jedného vydavateľstva Fortuna Libri. Silviu dlho poznám, chutnala som jej recepty, je skvelá kuchárka. Teším sa rovnako  z jej knihy ako z mojej a verím, že pre niekoho budú obe inšpiratívne. Tá moja je pekná farebná, fotila Petra Bošanská a u mňa doma! V kuchyni sme piekli, preniesli sme to do obývačky a nafotili. Muž so synom odišli na dva týždne preč (smiech), za čo im aj touto cestou ďakujem.

Čo nám prezradíte o receptoch, ktoré v knihe nájdeme?
Drvivá väčšina je po mojej starej mame z maminej strany, sú tam však aj od mojej svokry, potom je kapitola kamarátky, kapitola zo sveta, nepečené a kapitola slané.

Médiá v ostatnom čase riešia vaše kilá, ako to vnímate?
Normálne, pribrala som tak mám kilá (smiech). Keď sme piekli do knihy bolo naozaj ťažké odolávať. Myslím si, že všetky, čo sme sa procesu zúčastňovali sme pribrali, ale užili sme si to.  Dnes idem prvý raz na jogu, takže budem sa snažiť schudnúť (smiech).

Na druhej strane babička už si môže dovoliť nejaké kilečko naviac… čo nám prezradíte o svojom vnukovi?
Leuško má dva a pol roka. Je báječný. Teraz sú krásne slnečné dni, tak často chodievame na Kuchajdu.
Je krásny a máme všetci z neho radosť. Je riadne živý, hovorí dvoma jazykmi – anglicky i slovensky rovnako, lebo otec je Američan.

Ako vás počúvam, tie chýry  o tom, čo s vami teraz bude asi nemajú opodstatnenie a nechýba vám obrazovka?
Mám sa skutočne dobre, nemám sa na čo sťažovať a považujem za celkom normálne, že si občas treba oddýchnuť.  Vyskytujem sa ako hosť v rôznych televíznych programoch,  občas idem do dabingu  čiže mám oddychový  čas, ktorý vôbec nie je oddychový, ale užívam si ho.

Text a foto: Anna Olvecká

 

 

 

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top