Gastro

Vianočné menu tento rok trochu inak

Zdravá strava sa stala hitom už aj na Slovensku a určite sme v tomto novom trende čoraz viac informovaní. Zmena je výborná a tak  vám prinášame dva zdravé recepty na vianočné menu,

Pečený kapor s pórom

Ingrediencie:Vianočný kapor
·         4 filety kapra
·         soľ
·         1 pór
·         ½ lyžičky mletej sladkej papriky
·         500 g zemiakov
·         150 g sójovej smotany
·         30 g rastlinného tuku
·         rastlinný tuk na vymazanie

Návod na prípravu:
1.    Kapra osolíme.
2.    Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na lupienky.
3.    Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.
4.    Rúru predhrejeme na 220 °C.
5.    Pekáč vymažeme rastlinným tukom.6.    Do pekáča dáme polovicu cibule a naukladáme na ňu vrstvu zemiakov.
7.    Osolíme a ochutíme trochou mletej papriky.
8.    Pridáme porcie kapra a zalejeme smotanou.
9.    Posypeme zvyšnou jarnou cibuľkou a mletou paprikou.
10.  Pečieme v predhriatej rúre asi 60 minút a podávame.

 

Farmársky mrkvový koláč

Ingrediencie:Farmársky mrkvový koláč
·         3 vajcia
·         150 g trstinového cukru
·         100 g rastlinného tuku
·         šťava a kôra z jedného citróna
·         150 g špaldovej múky
·         1 kypriaci prášok
·         80 g strúhaného kokosu
·         170 g farmárskej strúhanej mrkvy
·         3 lyžice hrozienok
·         práškový cukor na posypanie

Návod na prípravu:
1.    Vajcia, cukor, rozpustený rastlinný tuk, kôru a šťavu z jedného citróna vyšľaháme do peny.
2.    Postupne pridávame múku, kypriaci prášok, kokos, mrkvu a hrozienka.
3.    Do formy na koláč vložíme papier na pečenie a nalejeme cesto.
4.    Pečieme pri 180 °C asi 40 minút.
5.    Pred podávaním posypeme cukrom.

Autor: ZZV

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top