Viac energie s ajurvédskou kávou

Pracovný koncoročný stres, kratšie dni s menej slnečným svetlom aj menej vitamínov v strave spôsobujú, že organizmus sa počas zimných mesiacov cíti vyčerpaný a unavený. Máme pre vás tip, s ktorým si energiu môžete doplniť. Vychutnajte si ajurvédsku kávu Ašvaganda.

Priaznivé účinky ajurvédskej medicíny sa využívajú už viac ako 5000 rokov a od roku 1982 ju ako účinný liečebný systém uznáva aj Svetová zdravotnícka organizácia. Ajurvéda spája v sebe nielen liečbu tela, ale aj mysle. Ide o komplexný systém liečby, ktorý kombinuje správnu výživu, cvičenie, bylinné terapie, relaxáciu, meditácie a rôzne masáže. Dôležitou súčasťou ajurvédskej medicíny je používanie prírodných liečiv, rastlín, ktoré majú na organizmus prospešné účinky.

Na posilnenie psychickej a fyzickej kondície sa v ajurvédskej medicíne používa rastlina s názvom ašvaganda. Známa je aj ako vitánia alebo indický ženšen. Pravidelné užívanie tejto rastliny tlmí únavu, upokojuje centrálny nervový systém, podieľa sa na stimulácii mozgových funkcií a tiež prispieva k odolnosti voči stresu. Spomaľuje však aj proces starnutia, zlepšuje pamäť a napomáha posilňovať imunitný systém. Viaceré klinické testy potvrdili, že ašvaganda pomáha odstraňovať von z tela toxíny a škodliviny a je významným životobudičom. Jej vynikajúce účinky ocenia aj milenecké páry, pretože podporuje libido a tak zvyšuje sexuálnu kvalitu života. V dávnych časoch sa v Indii používala na prípravu nápojov lásky.

Priaznivé účinky ašvagandy si môžete dopriať v podobe chutnej Ajurvédskej kávy AŠVAGANDA. Spestrite a spríjemnite si zimné chladné popoludnia s touto lahodnou instantnou kávovinou, ktorá obsahuje výťažok z himalájskej rastliny ašvaganda a tiež čakanku, ktorá má priaznivý vplyv na trávenie. Stačí zaliať 1/4 – 1/2 lyžičky ajurvédskej kávy vriacou vodou a doplniť mliekom v pomere 2:1. Podľa chuti môžete osladiť cukrom, medom alebo iným sladidlom. Ajurvédsku kávu AŠVAGANDA kúpite v predajniach zdravej výživy alebo na www.arun.sk.