V kuchyni s mozzarellou Galbani

Objavte lahodnú chuť syra mozzarella Galbani a oživte svoj jedálniček zaujímavými receptami, ktoré ani s prichádzajúcou jeseňou nestrácajú svoj povestný „kuchynský šmrnc“. Teplé, sýte a s využitím sezónneho ovocia, presne také sú chutné recepty do vašej kuchyne s mozzarellou Galbani.

V každom kúsku mozzarelly oceníte najmä sviežu chuť čerstvého mlieka, zdraviu prospešný vysoký obsah vápnika a fosforu, ale najmä skutočnosť, že je bez konzervačných látok. S mozzarellou vás varenie bude baviť.

Recepty:
TORTA DI PATATETorta di patate – Gratinované zemiaky
Suroviny na 6 porcií:
3 balenia mozzarelly Galbani (125 g)
1 kg zemiakov
50 g strúhanky
100 g dusenej šunky
olivový olej, soľ a korenie, sušené bylinky
Zemiaky uvarte v šupke a nechajte ich vychladnúť. Olúpte ich a nakrájajte na rovnomerné plátky. Do zapekacej misky klaďte striedavo vrstvu zemiakov, vrstvu na plátky nakrájanej mozzarelly a nasekanej šunky. Priebežne zemiaky osoľte, prípadne inak okoreňte podľa chuti. Zakončite vrstvou zemiakov. Posypte strúhankou a 30 minút zapekajte v rúre pri 180 ° C.

 

Mozzarella s hruškami, gorgonzolou a vlašskými orechamiMozzarella s hruškami a gorgonzolou a vlašskými orechmi
Suroviny na 4 porcie:
4 ks mozzarelly Galbani
2 olúpané hrušky
80 g gorgonzoly Galbani
40 g vlašských orechov
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice medu
4 vetvičky estragónu
lyžice drveného čierneho korenia
1. V mlynčeku najemno nasekáme orechy a zmiešame ich s v gorgonzolou a medom.
2. Hrušky nakrájame na tenké plátky. Polovicu z ich rozprestrieme na kúsky alobalu a štvorcom papiera na pečenie, pokvapkáme olejom, pridáme odkvapkanú celú mozzarellu, potrieme syrovo-orechovú pastou, zakryjeme zvyšnými plátkami hrušiek, pokvapkáme olejom, posypeme korením, pokrájaným estragónom a zakryjeme druhým štvorcom papiera na pečenie.
3. Zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minút z každej strany.
PASTA BIANCOVERDEPasta Biancoverde – Biele cestoviny s rukolou
Suroviny na 4 porcie:
1 balenie Galbani mozzarelly (125 g)
240 g cestovín typu rigatoni
1 veľký zväzok šalátu rukoly
1 strúčik cesnaku
5 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
Soľ a korenie podľa chuti
Rukolu umyte, osušte a nakrájajte na tenké pásiky. Dajte variť vodu na cestoviny, a hneď ako začne vrieť, pridajte trochu soli a cestoviny.
V panvici zohrejte olej a pridajte olúpaný, ľahko rozdrvený strúčik cesnaku a zhruba polovicu rukoly. Cesnak odstráňte, akonáhle začne hnednúť. Scedené cestoviny potom na ochutenom oleji orestujte a pridajte zvyšné pokrájanej rukoly.
Naservírujte cestoviny na tanier a posypte na kocky nakrájanou mozzarellou. Dochuťte čerstvo namletým čiernym korením a hneď podávajte.

14421697211