Sviatočné klobásové koláčiky

sviatočné klobásové koláčiky

Blíži sa Silvester a to je deň a noc nekončiaca zábava, návštevy, tanec a jedlo zapíjame šampusom. Jednohubky sú zaujímavé, ale poznáme aj iný recept na veľmi chutné koláčiky, po ktorých nám bude chutiť dobré vínko.

Ingredienciesviatočné klobásové koláčiky1 ks Sviatočnej klobásy Mecom
500 g hladkej múky
250 g masla
250 g kyslej smotany
1 čajová lyžička soli
1 žĺtok
sezamové semienka na posypanie

Postup
Hladkú múku preosejeme do misy. Pridáme maslo izbovej teploty, kyslú smotanu, soľ a zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na 3 hodiny odležať do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme hviezdičky. Polovica hviezdičiek bude plná a polovica s otvorom. Potrieme ich žĺtkom a hviezdičky bez otvorov poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Klobásu nakrájame na tenké kolieska a ukladáme na hviezdičky. Na vrch položíme hviezdičky s otvormi, posypeme sezamovými semienkami a dáme piecť pri teplote 180 °C na 15 až 20 minút.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete  na stránke www.viemecovamchuti.sk

sviatočné klobásové koláčiky

bez-nazvu