Slnečné paradajky aj proti horúčave

„Pravé horúce leto už zdá sa dorazilo možno skôr ako sme čakali. Teraz je ten ideálny čas ochladiť sa studenou španielskou zeleninovou polievkou gazpacho, na ktorú vám v rámci tohto textu ponúkame recept.“

Ak by od nás to aktuálne horúce leto náhodou rýchlo odišlo, tak žiadne obavy – Krájané aj pasírované paradajky sú vyrobené z čerstvých talianskych paradajok a sú plné slnka! Podravka ponúka krájané paradajky ako klasické, s bazalkou a oreganom, olivovým olejom a cesnakom, s čili a s provensálskymi bylinkami.

Podravka ich balí do ľahko otvárateľných Tetra cart obalov udržujúcich výbornú chuť.

Všetky sú balené v ľahko otvárateľných Tetra cart obaloch udržujúcich ich výbornú chuť. Ak by leto bolo zamračené, nezúfajte. Krájané aj pasírované paradajky od Podravky vyrobené z čerstvých talianskych paradajok sú totiž plné slnka!

PARADAJKY-PASIROVANE-500G_3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podravka Krájané i Pasírované paradajky sú výborné na prípravu polievok, omáčok na pizzu, cestoviny, ryžu a podobne. Majú vysokú nutričnú, ale nízku energetickú hodnotu a sú prirodzene bohaté na antioxidanty a dietetické vlákna. O ich kvalite svedčí čerstvý hodnotný úspech z Bruselu, kde získali prestížne ocenenie Superior Taste Award.

 

ITQI-AwardBlue3stars13EN

 

 

 

Udelila im ho porota zložená zo 120 nezávislých popredných kuchárov a someliérov zo14-tich najprestížnejších európskych a someliérskych asociácií.

Ocenené bruselskou porotou boli Pasírované paradajky, Krájané paradajky s bazalkou a oreganom i Krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom.

RECEPT : GAZPACHOM PROTI HORÚČAVE

A ak sa k nám rozhodne prísť to očakávané horúce leto, ponúkame vám zaručený recept, ako sa schladiť:

Ingrediencie:

– 2 x 390g balenie Podravka Krájaných paradajok s oreganom a bazalkou

– 2 veľké zelené papriky

– 1 menšia uhorka

– 100g cibule

– 100g jeden deň starého bieleho chleba

– 4 strúčiky cesnaku

– 100 ml olivového oleja

– 2-4 lyžice vínneho octu

– Soľ

– Čerstvo mleté čierne korenie

– 800 ml vody

– 1 lyžica Podravka ochucovadlo

Na zdobenie:

1

zelená paprika

1

hlavička cibule

1

väčšia paradajka

100-150 g

bieleho chleba

Príprava

V 800 ml vody prevaríme Podravku a vodu ochladíme. Chlieb nakrájame na kúsky a namočíme ho v troche polievky, pripravenej s Podravkou.
Očistenú papriku, uhorku, paradajku a cibuľu nakrájame na kocky. Potom zeleninu a Podravka Krájané paradajky s bazalkou a oregánom rozmixujeme, pridáme namočený chlieb, cesnak, olivový olej, vínny ocot a chladnú polievku s Podravkou. Všetko dobre premiešame, kým nezískame homogénnu zmes.
Získané gazpacho nalejeme do misky na polievku, dochutíme čerstvo mletým korením a osolíme.
Prikryté chladíme v chladničke asi 3 hodiny..
Bezprostredne pred podávaním gazpacho si pripravíme nasledovné potraviny: nadrobno nakrájané paradajky, cibuľu, papriku, Chlieb nakrájame na kocky, ktoré môžeme opražiť na troche masla.

Viac receptov hľadajte na www.podravka.sk prípadne na facebookovej stránke Podravka Slovensko.