Gastro

Originálne chuťovky stále aktuálne

silvestrovské chuťovky

Všetci sa tešíme z príjemných stretnutí v rodinnom kruhu či na párty s priateľmi. Aj prípravy pohostenia na túto príležitosť by sme si mali užiť v pohode a s úsmevom. Ako na to? Inšpiráciu ponúkajú čerstvé a chutné kulinárske vychytávky známeho šéfkuchára Vojta Artza. 

Tortičky s krevetou
Suroviny na 10 kusov:
20 krajcov toastového chleba (10 svetlý,10 tmavý), 2 zrelé avokáda, 1 citrón, olivový olej, soľ, čerstvo namleté korenie, 10 ks blanšírovaných kreviet, 10 ks mini zavináčov, 10 ks plnených olív, 2 cherry paradajky

Postup:
Toastové chleby opečieme v toastovači dozlatista a vykrojíme formičkou na rôzne tvary. Avokádo očistíme a vyberieme kôstku. Dužinu nakrájame na drobné kocky a dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením. Cibuľu očistíme a spolu s paradajkami nakrájame na menšie kolieska. Na spodný celozrnný toast navrstvíme ochutené avokádo a položíme krevetu, zaklopíme bielym toastom, na ktorý položíme koliesko cibule, koliesko paradajky a mini zavináč naplnený olivou. Spevníme ihlicou a ozdobíme bylinkami.
Tip: krevetu môžeme nahradiť hrubším plátkom údeného kuracieho rezňa.

Silvestrovské esíčka
Suroviny na 10 kusov:
5 krajcov toastového chleba, 100g údených kuracích rezňov,10 ks sušených paradajok,10 ks čiernych olív,10 ks zelených olív, maslo, morská soľ, bylinky na ozdobu.

Postup:
Plátky toastového chleba  opečieme dozlatista a nakrájame na malé kúsky. Potrieme maslom a posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Údené prsia nakrájame na tenké plátky a zvinieme do tvaru S aj s olivami. Sušené paradajky nakrájame na drobné kúsky a uložíme na  vrch chuťovky, spojíme ihlicou. Dozdobíme bylinkami.

Tip: údené kuracie rezne nakrájané na kocky podávame s hroznom spojené so špáradlom.

Roládky s údenými kuracími rezňami
Suroviny na 10 kusov:
500g údené kuracie rezne, morská soľ, korenie, 5 menších tortillových placiek,
120 g syr čedar, guacamole dip,1 väčšia červená paprika čerstvá, struky cukrového hrášku alebo listy šalátu.

Postup:
Tortillové placky zohrejeme na suchej panvici, aby zmäkli.  Potrieme guacamole dipom, pridáme na dlhé rezance nakrájané údené kuracie rezne, nakrájanú červenú papriku a posypeme nastrúhaným čedarom. Pridáme niekoľko strukov cukrového hrášku alebo lístkov šalátu a pevne zavinieme. Spevníme motúzikom a šikmo prerežeme..

Tip: Na guacamole dip potrebujeme avokádo, feferónky, limetkovú šťavu, paradajky, koriander, olivový olej, soľ, korenie. Zrelé avokádo nakrojíme ku kôstke, kôstku vyberieme a lyžicou vydlabeme dužinu. Zľahka ju rozmiešame, pridáme najemno nakrájané feferónky, limetkovú šťavu, na malé kocky nakrájané olúpané paradajky a pokrájaný koriander. Ochutíme soľou a všetko zľahka zmiešame s troškou olivového oleja.

Autor: Eva F.

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top