Gastro

Ľahké recepty, ktoré vás dostanú do formy

Avokádo plnené hubami, papričkami a jarnou cibuľkou

Novoročné predsavzatia sú mnohokrát spojené s redukciou našej telesnej váhy. Popri športovaní sa snažíme odľahčiť i náš jedálny lístok. No nie vždy padne naša snaha na úrodnú pôdu. Jedným z dôvodov môže byť i skutočnosť, že tieto recepty sú príliš komplikované či chuťovo nezaujímavé. Preto určite každý ocení chutné a jednoduché recepty, ktoré vás dostanú rýchlo do formy.

Ľahšie si tak budete môcť splniť jedno zo svojich novoročných predsavzatí. Vyskúšajte napríklad avokádo plnené hubami, diétnu misku s quinoou, tofu na karí s brokolicou, bio hummus  z cícera a červenej repy alebo sladké zemiaky plnené cícerom.

Avokádo plnené hubami, papričkami a jarnou cibuľkou

SUROVINYAvokádo plnené hubami, papričkami a jarnou cibuľkou
1 avokádo
200 g nakladaných šampiňónov
1 jarná cibuľka
1 čili paprička
koriander
čierne korenie

POSTUP

  1. V miske zmiešame nakladané šampiňóny, nasekanú jarnú cibuľku, 1 nakrájanú čili papričku, nasekaný koriander a všetko poriadne premiešame. Následne celú zeleninovú zmes okoreníme.
  2. Rozpolíme jedno avokádo, vyberieme kôstku a obe polovice plníme zeleninovou zmesou.

TIP: Plnené avokádo môžeme servírovať s jogurtom, do ktorého ho namáčame.

 

Šalát zo stopkového zeleru s hrozienkami a orechmi

SUROVINYŠalát zo stopkového zeleru s hrozienkami a orechmi
6 plátkov bezlepkového chleba
1 zväzok stopkového zeleru
1 balíček hrozienok
hrsť vlašských orechov
1 tatárska omáčka (malé balenie) – je možné vynechať, prípadne nahradiť jogurtom
1 kyslá smotana (väčšie balenie)
soľ

POSTUP

  1. Zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
  2. Orechy nasekáme a pridáme k zeleru spolu s umytými hrozienkami. Vmiešame tatársku omáčku a kyslú smotanu, osolíme.
  3. Vyzdobíme plátkami bezlepkového chleba.

Na ďalšie skvelé a chutné recepty sa môžete tešiť už budúci týždeň. Dobrú chuť!

Autor: Petra Mečiarová
Foto:
Archív Tesco

 

 

 

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top