Grilovacia sezóna je tu!

Chillie mini hot dog

Teplé večery, priatelia a trochu jedla a pitia… čo viac si môžeme priať. Asi nič, veď o tomto je leto, na ktoré  budeme celú zimu spomínať. Na inšpiráciu sme vám pripravili dva recepty, nech vám chutia!

Chili mini hot dog Chillie mini hot dog
Ingrediencie
1 balenie Bravčových párkov so syrom Mecom
1 balenie Bacon Mecom Premium
4 celozrnné pečivá alebo pečivá na hotdogy
1 chili paprička
4 hrste miešaného listového šalátu
100 ml oleja
1 žĺtok
1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
1 čajovú lyžičku mletej pikantnej papriky
hrsť čerstvej pažítky
soľ

Postup
Ako prvé pripravíme pikantnú majonézu. Žĺtok, olej a citrónovú šťavu pomaly vyšľaháme na hustý krém, do ktorého pridáme soľ, mletú pikantnú papriku a nakrájanú pažítku.

Potom na grile opečieme narezané párky z každej strany spolu so slaninkou. Pečivo v strede narežeme, potrieme pikantnou majonézou, naplníme listovým šalátom, kúskami chili papričky a nakoniec vložíme opečenú slaninku a párok. Ak sú párky pridlhé, konce z nich odrežeme. vieme čo jeme

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

 

Hot dog s Tenkou klobásou, slaninou a pažítkou 
IngrediencieHot dog s Tenkou klobásou, slaninou a pažítkou
3 ks Tenkej klobásy na gril Mecom
50 g kociek z Oravskej slaniny Mecom
sezamový olej
3 ks rožkov na hot dog
hlávkový šalát
pažítka
1 vajce
soľ
1 čajová lyžička horčice

Príprava:
Klobásy a kúsky slaniny dáme opiecť do zlatista na panvici. Medzitým pripravíme domácu majonézu. Do vyššej nádoby dáme vajce, trochu soli, horčicu a zmixujeme. Potom po kvapkách pridávame sezamový olej a mixujeme dovtedy, kým sa vytvorí hustá majonéza.

Rožky rozkrojíme pozdĺžne, ale tak aby sa nerozpolili. Z vnútornej strany ich pokvapkáme sezamovým olejom, potrieme domácou majonézou a vložíme listy šalátu. Do rožkov potom vložíme opečenú klobásu so slaninkou a na záver posypeme nakrájanou pažítkou. vieme čo jeme

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.