Deti oslávia svoj špeciálny deň s vašim zákuskom

Máte príležitosť pre ne pripraviť niečo sladké na Deň detí.  Ideálne by bolo pripraviť to spoločne a užiť si tak kopec zábavy. Vyskúšajte si recepty, užite si spoločne strávený čas pri príprave a aj pri oslave. Budú to nezabudnuteľné chvíle, ktoré si môžete zvečniť na fotografii 🙂

Torta kráľa zvierat
Doba pečenia: asi 45 minútTorta krala zvierat s
Prísady:
Na cesto:

  • 150 g mäkkého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 5 žĺtkov
  • 100 g rozpustenej čokolády na varenie
  • 5 bielkov
  • 90 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 100 g mletých orechov

Na náplň:

  • 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker
  • 250 ml mlieka
  • 300 g mäkkého masla
  • 3 zarovnané PL práškového cukru
  • 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Na ozdobenie:

  • ½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • cukrárske vrecko s hviezdičkovou trubičkou
  • štetec

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.

Elektrická rúra:                    180 °C
Teplovzdušná rúra:            160 °C

Doba pečenia: asi 45 minút

  1. Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼  náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.

Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.

 

Linecké kvietkyDeň detí
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Prísady:
Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 3 balíčky Pudingu Originál s jahodovou príchuťou Dr.Oetker
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce

Na náplň:

  • 1 pohárik jahodového džemu

Na ozdobenie:

  • 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
  • lentilky

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • váľok
  • formičku na vykrajovanie v tvare kvietka

Príprava:

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:            180 °C
Teplovzdušná rúra:     160 °C

Doba pečenia: asi 10 minút

  1. Upečené kvietky necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom. Ozdobíme tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie.
  2. Namiesto kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veľkonočné alebo jarné motívy.

 

Banánové cupcakes       
Počet kusov: 12
Doba prípravy: 40 minút
Prísady:
Na cesto:

  • 2 bielky
  • štipka soli
  • 180 g cukru
  • 2 banány
  • 2 žĺtky
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 2 PL oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 30 g zemiakového škrobu Solamyl Dr.Oetker
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 100 ml mlieka

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
  • 150 ml mlieka
  • 1 balenie Kvetín oblátkových Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • 12 papierových košíčkov

Príprava:

  1. Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, postupne pridáme polovicu cukru.
  1. Banány olúpeme a nakrájame na plátky, pridáme žĺtky, maslo alebo margarín, olej, zvyšok cukru a ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku, solamyl a kypriaci prášok zmiešame a opatrne vmiešame striedavo s mliekom do peny. Vmiešame sneh z bielkov, cestom naplníme papierové košíčky, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:                    180 °C
Teplovzdušná rúra:            160 °C
Doba pečenia: asi 30 minút

  1. Na ozdobu pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu na obale a nanesieme na vychladnuté cupcakes. Dozdobíme oblátkovými kvetinami a servírujeme.

Tip: Do cesta môžeme podľa chuti pridať hrozienka namočené v rume alebo kúsky čokolády.