“Cupcaky” a “muffiny” prišli aj na Slovensko

Na Slovensko neprichádzajú len trendy súvisiace s módou či technikou. Aj pečenie sa dnes už delí na tradičné a moderné. Medzi moderné a jednoduché recepty patria práve „cupcaky“ a muffiny. Upečie si ich doma takmer každý, no treba mať správne ingrediencie a správny recept.

Začnime pekne od začiatku, každý má svoj obľúbený koláčik. Niekto má radšej torty, iný suché koláčiky. Práve muffiny a cupcaky sú však tým, čo chutí všetkým! Môžete si ich spraviť podľa svojej chuti – s krémom či bez neho, so svojím obľúbeným ovocím, čokoládové, karamelové, orieškové alebo slané so zeleninou či kúskami mäska. Fantázii sa medze nekladú!

Každý správny cukrár začínal v kuchyni s mamičkou či babičkou. Tam sa priučil základným postupom a trikom, ako na to, aby bol koláčik dokonalý. Dnes už však staré mamy neučia svoje deti, ako „štipkať“ štrúdľové cesto či ako vyrobiť správnu hladkú lesklú polevu na torte. Nie, dnes sa nádejní cukrári učia na muffinoch. Veď je to také jednoduché! Nie je potrebné vymastiť plech ani sa dlho zdržiavať s cestom. Rýchle a jednoduché muffiny si preto našli cestu aj do slovenských domácností.

K základným ingredienciám na muffiny patria múka so sódou bikarbónou, cukor, vajcia a tuk. Ako tvrdí cukrár Josef Vích, najvhodnejšie je zmiešať dva druhy múky a použiť namiesto prášku do pečiva práve sódu bikarbónu. O tom však viac v jeho radách a trikoch. Na muffinoch je predsa len krásne to, že si ich každý aj tak môže spraviť také, aké chutia jemu. Základom sú ale, ako inak, kvalitné suroviny. Platí to aj pre vajcia, ktoré sa do muffinov oddeľujú a z bielkov sa robí sneh, ktorý musí byť poriadny, aby boli muffiny vláčne.

Platí to však aj pre tuk. Aby získali koláčiky tú správnu arómu, odporúčame použiť rastlinnú tukovú nátierku Hera maslová príchuť. Táto rastlinná tuková nátierka sa hodí nielen do cesta, skvelá je aj do krémov, vďaka nej budú mať jemnú maslovú arómu. Hera maslová príchuť dodáva dobrotám vláčnosť a jemnosť. Krémy sú vďaka nej pevné a držia tvar. Je teda naozaj všestranným pomocníkom pri príprave muffinov.

Viac na www.peceniejeradost.sk.

Začnime pekne od začiatku, každý má svoj obľúbený koláčik. Niekto má radšej torty, iný suché koláčiky. Práve muffiny a cupcaky sú však tým, čo chutí všetkým! Môžete si ich spraviť podľa svojej chuti – s krémom či bez neho, so svojím obľúbeným ovocím, čokoládové, karamelové, orieškové alebo slané so zeleninou či kúskami mäska. Fantázii sa medze nekladú!

Každý správny cukrár začínal v kuchyni s mamičkou či babičkou. Tam sa priučil základným postupom a trikom, ako na to, aby bol koláčik dokonalý. Dnes už však staré mamy neučia svoje deti, ako „štipkať“ štrúdľové cesto či ako vyrobiť správnu hladkú lesklú polevu na torte. Nie, dnes sa nádejní cukrári učia na muffinoch. Veď je to také jednoduché! Nie je potrebné vymastiť plech ani sa dlho zdržiavať s cestom. Rýchle a jednoduché muffiny si preto našli cestu aj do slovenských domácností.

K základným ingredienciám na muffiny patria múka so sódou bikarbónou, cukor, vajcia a tuk. Ako tvrdí cukrár Josef Vích, najvhodnejšie je zmiešať dva druhy múky a použiť namiesto prášku do pečiva práve sódu bikarbónu. O tom však viac v jeho radách a trikoch. Na muffinoch je predsa len krásne to, že si ich každý aj tak môže spraviť také, aké chutia jemu. Základom sú ale, ako inak, kvalitné suroviny. Platí to aj pre vajcia, ktoré sa do muffinov oddeľujú a z bielkov sa robí sneh, ktorý musí byť poriadny, aby boli muffiny vláčne.

Platí to však aj pre tuk. Aby získali koláčiky tú správnu arómu, odporúčame použiť rastlinnú tukovú nátierku Hera maslová príchuť. Táto rastlinná tuková nátierka sa hodí nielen do cesta, skvelá je aj do krémov, vďaka nej budú mať jemnú maslovú arómu. Hera maslová príchuť dodáva dobrotám vláčnosť a jemnosť. Krémy sú vďaka nej pevné a držia tvar. Je teda naozaj všestranným pomocníkom pri príprave muffinov.

Viac na www.peceniejeradost.sk.