Chuť Stredomoria vo vašej kuchyni

ľahké letné jedlo

Máte radi chutné a ľahké pokrmy? Potom si v nasledujúcich riadkoch prídete na svoje. Jednoducho si preneste do kuchyne kúsok Stredomoria a užite si jeho chuť! 

Bruschetta so sardinkamiľahké letné jedlo

ZLOŽENIE:
bageta (plátky chleba),
30 ml olivového oleja,
1 balenie Podravka krájaných paradajok (390 g),
50 g rukoly,
3 konzervy Eva jadranských sardiniek v rastlinnom oleji (3 x 115 g),
3 čajové lyžičky kapár,
3 strúčiky cesnaku,
petržlenová vňať,
soľ,
čierne korenie.

PRÍPRAVA:
Bagetu nakrájame na plátky a jemne osmažíme. Pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme
2 lyžičky krájaných paradajok, 2-3 lístky rukoly a sardinky. Pridáme niekoľko kapár a polejeme zmesou z nasekanej petržlenovej vňate, prelisovaného cesnaku a olivového oleja. Ochutíme soľou a korením.

 

Panzanella – osviežujúca polievkaľahké letné jedlo

ZLOŽENIE:
390 g Podravka krájaných paradajok s bazalkou a oreganom,
1 zelená paprika (100 g),
1 menšia uhorka (100 g),
1 cibuľa (60 g),
1 strúčik cesnaku,
1 lyžica vínneho octu,
3 lyžice extra panenského olivového oleja,
200 ml Podravka pasírovaných paradajok,
6 čiernych olív,
1 lyžica kapár,
2 lyžice malých lístkov bazalky,
opečené kocky chleba.

PRÍPRAVA:
Do mixéra vložíme krájané paradajky, nakrájanú zelenú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, ocot, olivový olej, pasírované paradajky a všetko dôkladne rozmixujeme. Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme. Pred podávaním vychladíme v chladničke.

Podávanie: podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba.

Tip: na zintenzívnenie chuti môžete kapary rozmixovať priamo so zeleninou alebo pridať chilli papričky.

 

Cestovinový šalát s tuniakomľahké letné jedlo

ZLOŽENIE:
200 g cestovín Podravka Fusilli,
160 g EVA tuniaka v olivovom oleji,
10 zelených olív plnených červenou paprikou,
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate,
10 cherry paradajok,
100 g majonézy,
1 lyžica Podravka
jemného kečupu,
30 ml koňaku,
soľ,
korenie

PRÍPRAVA:
Cestoviny pripravíme al dente podľa návodu na obale. Nakrájame olivy, petržlenovú vňať a cherry paradajky, premiešame ich s uvarenými cestovinami a s tuniakom v olivovom oleji. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Z majonézy, kečupu a koňaku pripravíme dresing a prelejeme ním pripravené cestoviny.

Tip: Semolinové cestoviny od Podravky sú vyrobené zo 100% tvrdej pšenice, vďaka čomu sú chuťovo plnšie a výživovo hodnotnejšie ako cestoviny z bielej múky a aj po uvarení si zachovajú svoj tvar. Pripravte si cestoviny chutne a profesionálne ako šéfkuchár – ak ich uvaríte „al dente“, budú mať nižší glykemický index, podčiarknu ľahkosť vašej kuchyne a dokonale potešia vaše chuťové poháriky.