Gastro

Avokádo trochu inak

Snažíte sa zdravo stravovať a dochádza vám fantázia? Ale nie, možností je predsa stále neúrekom. Jednoducho kombinujte, kombinujte a kombinujte. Ale aby ste nepovedali, ponúkame pár tipov. Vyskúšali sme a sú úžasné. 

Orechovo – špenátová pomazánka
200g vlašských orechov opražených
3 hrste baby špenátu
2 hrste strúhaný syr ( eidam, mozarella)
1 cream cheese alebo lučina
1 strúčik cesnaku
2 PL olivového oleja
šťava z ½ citróna
soľ, mleté čierne korenie
Do mixéra dáme špenát, orechy, syr citrónovú šťavu a rozmixujem a postupne pridávame cream cheese alebo lučinu, Dochutíme soľou a korením.

Sladká avokádová pomazánka
1 avokádo
3PL kakaa
6PL javorový sirup alebo med
Avokádo ošúpeme, dužinu rozmixujeme a postupne pridáme kakao a med. Môžeme zjemniť aj banánom, ktorý rozmixujeme spolu s ostatnými ingredienciami.

Avokádovo – bryndzová pomazánka
1 avokádo
½ balenia bryndze
½ téglika bieleho hustého jogurtu
citrónovú šťavu
tekvicový olej
1 PL petržlenovej vňate
podľa chuti čili
soľ, mleté čierne korenie
Avokádo, bryndzu a jogurt rozmixujeme a postupne pridávame ostatné ingrediencie podľa chuti.

Avokádovo – nivová pomazánka
1 avokádo
50g nivy
1 téglik kyslej smotany
mleté čierne korenie
Zrelé avokádo si vydlabeme zo šupky a dobre premiešame s rozdrobenou nivou, Primiešame smotanu, dochutíme korením a všetko spolu dobre premiešame. Už nesolíme, niva je dostatočne slaná.

Autor: Janka Trebuľová

 

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top