Kuchyňa

Šalviový chlieb s cesnakom

Talianske špeciálne chleby s olivami, cesnakom, alebo sušenými paradajkami asi už poznáme. Dnes prinášame recept, ktorý sa vám zapáči, je totiž trochu iný a zaujme vás svojou špeciálnou chuťou.

Šalviový chlieb s cesnakom
Potrebujeme:
400 g pšeničnej chlebovej múky
100 g celozrnnej špaldovej múky
1 balíček sušeného droždia
2 lyžičky soli
1 lyžica cukru
350 ml vlažnej vody

Náplň – šalviové pesto:
1 hrnček natrhaných čerstvých lístkov šalvie
2 hrsti vlašských orechov
4 strúčiky cesnaku
80 g nastrúhaného parmezánu
125 g Hery Maslová príchuť

Všetky suroviny na cesto dajte do robota a vymiešajte nelepivé, hladké cesto. Prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte hodinu kysnúť.

Medzitým si pripravte šalviovú náplň – pesto. Heru rozpusťte. Všetky suroviny dajte do mixéru a rozmixujte na hladkú zmes.

Vykysnuté cesto rozdeľte na polovicu. Každú polovicu zvlášť rozvaľkajte na obdĺžnik s veľkosťou asi 20 x 40 cm. Potrite pestom (to tiež rozdeľte na polovicu). Nedotierajte až ku okrajom. Nechajte asi 1 cm voľného miesta.

Zrolujte napevno a položte na dosku, spojom nadol. Rozrežte ostrým nožom pozdĺžne na polovicu. Prepleťte spolu dve rozrezané časti tak, aby orezaná strana zostala navrchu.

Potrite rozpustenou Herou, posypte trochou nastrúhaného parmezánu a dajte na hodinu dokysnúť pod utierku. Budete mať dva prepletené „chleby“.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 35 – 40 minút dozlatista. Potom nechajte trochu vychladnúť.

 

 

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top