Kuchyňa

Vyskúšajte nový recept na dvojfarebnú bábovku

Zebra bábovka

Bábovku milujeme. Pripomína nám detstvo a návštevy u babičky, či tetičky, ktorá sa neobišla bez sladkého voňavého čaju a nadýchanej bábovky. Prinášame inovovaný recept a dúfame, že pochutí.

ZEBRA BÁBOVKA
Potrebujeme
350 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 lyžička soli
200 g Hery Maslová príchuť
200 g práškového cukru
4 vajcia
250 g bieleho jogurtu
1 lyžička podrvenej vanilky
2 lyžice kakaa
50 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa

Heru a polohrubú múku na vymastenie formy na bábovku

Múku, prášok do pečiva a soľ zmiešajte dohromady.

Heru dajte do robota s metlou na šľahanie, pridajte cukor a šľahajte tak dlho, až vznikne jemný nadýchaný krém. Do krému pridávajte vajcia. Po jednom, vždycky minútu šľahajte, a potom pridajte ďalšie.

Do krémovej Hery prisypte sypkú zmes a pridajte jogurt. Opatrne premiešajte, ručne alebo na nižších otáčkach. Už príliš sprudka nešľahajte.

Cesto rozdeľte na polovice. Do jednej pridajte vanilku. Do druhej opatrne vmiešajte kakao a najemno nasekanú čokoládu. Keď sa vám bude zdať tmavé cesto príliš husté, pridajte pár lyžíc mlieka alebo jogurtu.

Formu na bábovku vymažte Herou a vyspejte polohrubou múkou.

Do formy urobte päť alebo šesť kopčekov tmavého cesta vedľa seba. Na každý kopček použite dve lyžice tmavého cesta. Na každý tmavý kopček cesta dajte dve lyžice svetlého cesta. Cesto sa začne viac rozlievať do strán. Na svetlé cesto dajte opäť tmavé, a tak pokračujte, kým neminiete všetko cesto.

Nakoniec niekoľkokrát klepnite zospodu na formu, aby sa cesto pekne rozlialo.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 minút. Či je bábovka hotová, zistíte klasickým trikom. Pichnite do jej stredu špajdľu. Nesmie byť ulepená od cesta.

 

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top